Коментари

Се додека претставниците на ЕУ комуницираат со мафијата, ние не можеме да излеземе од ќенефот, порача Најчевска

Средбата помеѓу претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети и европскиот комесар за буџет и администрација, Јоханес Хан, за професорката по право Мирјана Најчевска е неприфатлива.

„Се додека претставниците на ЕУ комуницираат со мафијата и се потпираат на мафијашите во Македонија, ние не можеме да излеземе од ќенефот. Изгледа на Хан му е чест да разговара со Капи де тути капо на мафијата во Македонија. И си напшле заеднички јазик. Јазикот на криминалот“, напиша Најчевска.

По средбата, соговорниците испратија порака дека треба да се продолжи патот кон ЕУ на Македонија.

На почеток