Скопје

(Видео) Како успеале: Сторија за седум сестри од Скопје кои во среде пандемија отвориле бизнис со пецива

Радио слободна Европа објави сторија за седум сестри со моминско презиме Бериша, отвориле фамилијарен бизнис со пецива среде пандемија, во Скопје.

„Одат напред водени од родителските совети за храброст и упорност и поддржани од двајцата браќа и од сопрузите. Најбарана им е флијата или ѓомлезето, подготвено на традиционален начин. Во нивната фурна тие го имаат главниот збор. Сепак, најглавна од сите, велат, е нивната мајка, а отворени се и за предлозите на браќата“, пишува медиумот.

Повеќе:

На почеток