Коментари

Жестоки критики за СДСМ: Се што вети го исплука, стана дел од мафијата, не помрдна од мртва точка со борбата против корупција

СДСМ е фактички против членство во ЕУ, смета професорката по право и гласен критичар, Мирјана Најчевска. Таа посочиве: Со тоа што не успева да помрдне од мртва точка во борбата со корупцијата, со тоа што ја зголемува неказнивоста на високи функционери во власта, со тоа што го партизира секој сегмент на власта, со тоа што не може апсолутно ништо да се работи без амин на владејачките партии, со тоа што го сменува секој кадар кој е добар а кој не прифаќа да делкува спротивно на професионалните стандарди, со тоа што се што вети го исплука, со тоа што стана дел од мафијата…“.

Потоа, додава:„Со ниту една активност СДСМ не ја приближи Македонија ни ангстрем поблиску до членство во ЕУ.
Тоа што е направена формална отстапка во однос на името, требаше да биде последниот исчекор во условите кои немаат врска со стандардите на ЕУ. Одеднаш ваквиот вид отстапки станаа основен репер за промените, наместо суштински напредок кој државата ќе ја направи демократска држава во која владее правото. НЕ, НЕ Е ТОЧНО ДЕКА СДСМ Е ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ. ВО МОМЕНТОВ НИТУ ЕДНА ОД ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ НЕ ПОКАЖУВА НИ МИНИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ ЗА ПРОДВИЖУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА ВО НАСОКА НА ЕУ СТАНДАРДИТЕ“.

На почеток