Македонија

Пожар над Катланово, го гасне скопската противпожарна бригада со поддршка на два ер трактори

Пожар над Катланово, го гасне скопската противпожарна бригада со поддршка на два ер трактори

Центарот за управување со кризи извести дека денеска попладне, околу 15.30 часот избувна пожар над Катланово кој зафати нискостеблести растенија но и дрвја.

Пожарот, како што соопшти ЦУК го гасне скопската бригада за противпожарна заштита со поддршка на два ер трактори на ДЗС.

На лице место е и градоначалникот на Општина Петровец, Борче Митевски.

Макфакс

На почеток