Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Черепот од притвор во Бугарија и од американската црна листа со амин на Груби до партнер во бизнис со Македонија?

ВМРО-ДПМНЕ: Черепот од притвор во Бугарија и од американската црна листа со амин на Груби до партнер во бизнис со Македонија?

„Васил Божков Черепот од притвор во Бугарија и од американската црна листа со амин на Груби до партнер во бизнис со Македонија? Огласот на Лотарија за избор на фирма со која истата ќе формира три нови друштва е како скица за бугарската 8888.бг на Черепот“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Черепот е лице кое се сомничи и се доведува во врска со сериозни кривични дела, но и со врски со Пригожин и Русија.

Кој е мотивот власта, а пред се Груби од истиот да сакаат да направат бизнис партнер на Македонија?

ЈО да отвори истрага и да го испита случајот околу огласот кој го распиша Лотарија“, се додава во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

На почеток