Свет

(Видео) Објавена снимка од првиот полицаец кој дошол по масакрот на фестивалот по упадот на Хамас

(Видео) Објавена снимка од првиот полицаец кој дошол по масакрот на фестивалот по упадот на Хамас

Војската на Израел објави снимка од камерата на еден од првите полицајци што пристигнал на местото на масакрот на фестивалот Супернова веднаш по упадот на Хамас на 7 октомври.

На видеото се гледа како тој набрзина се приближува до морничавото празно место каде неколку часа претходно се одржувал музички фестивал.

Полицаецот вика и прашува дали има повредени. Нема одговори.

Снимката потоа се замаглува додека полицаецот се приближува до бројните трупови. На видеото опишува што гледа, ги брои убиените и гласно прашува дали има живи.

„Полицијата е тука. Има ли повредени? вика панично.

На фестивалот беа убиени над 300 луѓе.

На почеток