Македонија

Внимавајте: За продаден стан, тетовец земал капар од 6.000 евра

СВР Тетово поднесе кривична пријава против А.М.(50) од Тетово, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „измама“.

Пријавениот, во текот на 2019 година земал капар од Р.М. во износ од 5.000 евра за купување на стан, кој веќе бил продаден на друго лице, а на 03.03.2023 му побарал уште 1.000 евра да му бидат испратени преку експозитура за брз трансфер на пари за да ја заврши работата со станот.

Следниот ден оштетениот телефонски стапил во контакт со пријавениот, кој му испратил сметка на име на лице од Битола, а по ова повеќе не се јавувал на телефон, по што оштетениот се посомневал дека е измамен.

На почеток