Скопје

„Комбинирај и движи се!“ порачаа најмалите во Аеродром

Општина Аеродром оваа година ја одбележа Европската недела на мобилност заедно со децата од градинките „Бубамара“ и „Срничка“.

Настанот беше посветен на зголемување на јавната свест за заштита на животната средина, придонесот и одговорноста на секој од нас при изборот на превозно средство.

Под мотото „Комбинирај и движи се!“ децата од клоновите „Сонце“ и „Лале“ возеа велосипеди и тротинети, цртаа и учествуваа во разни едукативни активности. Настанот се одржа утрово во паркот „Јане Сандански“.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток