Скопје

Акција за чистење на општина Карпош

Општина Карпош се приклучува кон иницијативата за одбележување на Светскиот ден на чистење – 15 Септември. Станува збор за глобална акција во која се вклучуваат милиони волонтери, граѓани и општествено одговорни субјекти од 150 земји. Оваа година локалната самоуправа ќе спроведе акција за темелно чистење на целата општина. Покрај комуналните служби, кон акцијата ќе се приклучат и општинската администрација, општинското раководство и членовите на Советот на Општина Карпош.

Општина Карпош ги повикува и сите граѓани, организации, компании и општествено одговорни субјекти да се приклучат кон оваа еколошка акцијата. На 15 септември, со почеток во 9 часот, сите заинтересирани граѓани ќе може да се приклучат на некои од следниве собирни места / пунктови:

Карпош 1 и Карпош 2 (собирно место кај Полициската станица Карпош, улица Иван Аговски;
Карпош 3 и Карпош 4 (зад „Скопје сити мол“ на улицата МАНАПО;
Влае 2 (кај спортските игралишта – до мостот „Обединети нации“;
Нерези (кај автобуската постојка на последна 57);
Тафталиџе 2 (кај основното училиште „Братство“, улица Московска бб);
Тафталиџе 1 (кај основното училиште „Јан Амос Коменски“, улица Варшавска бр. 23);
Козле (кај основното училиште „Владо Тасевски“, улица Миле Поп Јорданов бр. 74);
Платото кај „Млечен“ (кај кафе „Ли“);
Кеј на Вардар (на патеката под хотелот „Александар палас“).

Општина Карпош ќе обезбеди соодветна опрема за чистење за сите граѓани што ќе учествуваат во оваа акција (ракавици и кеси за отпад).

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток