Македонија

(Видео) Исус со крст од пивски гајби, директорот на М-НАВ, сатаната, продефилираа на Вевчански карневал

Со тапани, десетици маскирани жители и сатирични пораки – помина дефилето на маски на Вевчанскиот карневал. Дел од маскираните со солзи на очите беа додека поминуваа покрај посетителите, а по трагичната смрт на нивниот сограѓанин, 20-годишниот Милан Муковски, син на експратеникот Крсто Муковски.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Скопје1 / Skopje1 (@skopje1mk)

Меѓу маските, вевчанци го симболизираа Исус како влече крст од пивски гајби, новиот директор на М-НАВ со пиво во рака, како и традиционалните маски: зетот, невестата, ѓаволите и глупавиот Август . Најмладите носеа маски од суперхерои.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Скопје1 / Skopje1 (@skopje1mk)

Дефилето за разлика од минатите години, траеше кратко. Ја немаше вообичаената атмосфера, ниту пак расположението од минатите години. Кафулињата ја исклучија музиката, а сите жалеа за трагично згаснатиот живот.

На почеток