Свет

Дојава за бомба во Белата куќа

Итните и противпожарните екипи денеска се упатија кон Белата куќа во Вашингтон за да одговорат на, како што се покажа, лажна тревога за пожар.

Во моментот на повикот и пристигнувањето на противпожарната бригада, американскиот претседател Џозеф Бајден и неговото семејство биле во втората претседателска резиденција, Кемп Дејвид.

За неколку минути, пожарната и ЕМС на округот Колумбија и персоналот на американската тајна служба утврдија дека станува збор за лажна дојава.

На почеток