Македонија

„Политика не!“, без одговор од Данела, дали партијата ќе и коалицира и натаму со СДСМ

Новата претседателка на Нова Алтернатива, која истовремено е градоначалничка на Град Скопје, Данела Арсовска, одби да одговори на политички прашања на денешната прес-конференција поврзана со дива депонија покрај Лепенец. Кога новинар започна да поставува прашања, таа уште не го дослуша, го прекина и рече дека нема да одговара.

„Политика не, во однос на Град Скопје. На политички теми може да разговараме надвор, на време и место. Денеска тоа што е во надлежност на градот и голем фокус молам да имате на оваа тема“, рече Арсовска.

Со ова, останува отворено прашањето, дали Нова Алтернатива ќе коалицира и натаму со СДСМ за време на изборите, едно од прашањата кое е главна тема во јавноста.

(Фото) Каде исчезна Зечевиќ од официјалните фотографии на конвенцијата на Данела

На почеток