Свет

Потона уште еден сплав во Белград: Нуркачи се спуштаат во реката со помош на кабли

Сплавот „Меџик“, лоциран на „25 мај“, потона, а сега на лице место се нуркачи кои се обидуваат да го подигнат сплавот со помош на кран, пишува српски „Телеграф“

Неколку нуркачи се на лице место, како и кран со сплав прикачен на него.

Предниот дел на сплавот е во вода, а мостот што го поврзува со брегот е преполавен.

Уништена е внатрешноста на сплавот, фрлени се маси и столови.

Нуркачите се спуштаат во реката со помош на кабли.

Засега нема информации кога потонал сплавот или дали на него имало луѓе.

На почеток