Скопје

(Видео) 17-годишно момче го фати крстот во Скопје: Да се обедини Македонија и македонскиот народ!

На мостот „Слобода“ архиепископот г. г Стефан во го положи Светиот крст во водите на реката Вардар. Среќниот верник е Ѓорѓи Николовски.

„17 години имам, ова ќе ми донесе спокој, здравје и среќа. Со Господ напред и се најдобро за сите. Господ е голем и Господ гледа се, за сите да имаме единство, да се обедини Македонија и македонскиот народ“, рече среќниот фаќач.

Околу 160 учесници имаше на светиот чин во Скопје.

На почеток