Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи министри и заменици, без разлика што Ковачевски и Ахмети се договирле да не ги предложат во Собрание

„Меѓудругото токму поради ваквите евтини трикови и надмудрувања кои беа очекувани од СДС и Ковачевски, ВМРО-ДПМНЕ повика да се укине техничката влада, што Ковачевски истото го одби“, велат од ВМРО-ДПМНЕ како реакција на изјавата на Димитар Ковачевски.

„Со цел да се постапи државнички и одговорно ВМРО-ДПМНЕ прифати да учествува во техничката влада, без да го гласа техничкиот премиер Џафери од ДУИ.

ВМРО-ДПМНЕ останува на истиот став, и имињата за министри и заменици, согласно законот ќе бидат предложени наредната недела.

Останува на власта дали ќе одбере да го почитува законот, или истиот ќе го крши, што само ги открива и позадинските намери за загрозување на изборниот процес што е доказ за огромната доза на нервоза кај власта во заминување.

Правото не познава предлози за министри, “празно место” како што изјавува Ковачевски“, додаваат тие.

На почеток