Македонија

Ковачевски поднесе оставка од премиерската функција

Премиерот Димитар Ковачевски поднесе оставка од функцијата премиер, а со него, во оставка ќе биде и целата Влада. Дописите се стигнати до Собранието, потврдуваат од Кабинетот на Талат Џафери, кој ќе биде технички премиер.

„За оставката од Џафери ќе бидете известени на време“, велат од Кабинетот на Талат Џафери.

Претходно, беа објаснети роковите за избор на техничка Влада.

Утре оставките, ако ВМРО-ДПМНЕ даде предлози за министри тие ќе бидат дел до техничката Влада, рече Џафери

На почеток