Македонија

(Видео) Со аплауз поздравени, па констатирани оставките на Ковачевски и Џафери

Со аплауз беше поздравена оставката на премиерот Димитар Ковачевски во Собранието, а од страна на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ. Оставката е констатирана.

„Оставката на претседателот на Владата повлекува и оставка на Владата. Констатирам дека на претседателот на Владата и Владата им престанува мандатот. Владата останува на должност до избор на нова Влада“, кажа Мисовски.

Истото беше направено и со поднесената оставка од страна на пратеникот Талат Џафери.

„Констатирам дека на пратеникот Талат Џафери му престана функцијата“, кажа Мисовски.

Џафери и Ковачевски не ја образложија оставката пред пратениците.

На почеток