Македонија

„Никогаш не било полошо во економијата – Растот на БДП по глава на жител за 6 години двојно понизок од земјите во регионот“, велат од ВМРО-ДПМНЕ

„Никогаш не било полошо во економијата – растот на БДП по глава на жител за 6 години двојно понизок од земјите во регионот“, велат од ВМРО-ДПМНЕ и додаваат:

„Од 2017 до 2023 година БДП по глава на жител во Македонија пораснал за само 20%, додека во БИХ пораснал за 42%, а во Србија, Албанија и Црна Гора за над 50%.

Македонија со СДС за 6 години заостана зад сите земји во регионот, нема развој, нема инвестиции, има само нови долгови.

Од 2017 до денес јавниот долг е зголемен за над 70%, а притоа има нула реализација на капитални проекти, и 600.000 луѓе живеат на раб на сиромаштија.

Каде завршија милијарди народни пари?

Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме“.

На почеток