Македонија

Го заборавиле шпоретот вклучен: Стан се запали во Велес, пожарникарите превенирале трагедија

Согласно информациите во ЦУК, од регионалните центри за управување со кризи во државата во последното деноноќие се уште има пожари на вегетација на отворено и има запалени оџаци.

„Но, покрај тие пожари има и пожари од невнимателност, заборавање на вклучени електрични уреди. Токму таков случај имало во последното деноноќие, за среќа со среќен завршеток, бидејќи на време е забележан чадот и пожарникарите со брза акција го изгаснале започнатиот пожар. Конкретно, Регионалниот ЦУК Велес, известува дека пожарникарите од ТППЕ Велес, во период од 13:10 до 13:45 часот интервенирале, по пријава дека од заклучен стан чади. Брзо дејствувале, ја отвориле вратата и установено е дека сопственикот го заборавил шпоретот вклучен, којшто е пронајден и дошол на лице место. Штети немало направено, интервенирано е на време. На терен биле 3 пожарникари со 1ПП возило“, велат од ЦУК.

На почеток