Македонија

Без камери: Тошковски седна во министерската фотелја од Спасовски

Денеска во Министерството за внатрешни работи досегашниот министер Оливер Спасовски ја предаде должноста министер за внатрешни работи на новоименуваниот прв човек на овој ресор Панче Тошковски.

„На чинот на примопредавањето, министерот Тошковски му се заблагодари на г-динот Спасовски за неговиот досегашен анганжман во министерството“, велат од МВР.

Примопредавањето на функцијата беше без медиуми и камери.

На почеток