Македонија

Министрите на Таравари паѓаат, математиката покажува дека Села има шест пратеници

Алијансата на Албанците, која го поддржува крилото на Зијадин Села соопшти дека Управниот совет на партијата со 5 од 7 гласа одлучил за министер за здравство да го предложи Илир Демири, актуелен директор на Клиничката болница во Тетово, а за министер за информатичко општество, Наим Бајрами, магистер по политички науки.

Според информациите на “Скопје 1”, од осумте пратеници на Алијансата, шест го поддржуваат Села.

Според овие математики владиното мнозинство не е доведено во прашање и дека двајцата министри на Таравари, Меџити и Алиу, најверојатно ќе паднат.

На почеток