Македонија

Обложувалниците се селат подалеку од училиштата, изгласан Законот за игри на среќа

Со мнозинство гласови, Собранието ги донесе измените и дополнувањата на Законот за игрите на среќа и за забавните игри. ВМРО-ДПМНЕ побара законот да биде повлечен, бидејќи според нив постојат огромни сомнежи за криминал во лотарија, а европското знаменце е злоупотребено.

За овој Закон имаше низа реакции од организаторите на игри за среќа – кои не ги предомислија пратениците.

Последниот повик беше до Пендаровски, од кого беше пбоарано да не го потпишува за да не влезе во сила.

На почеток