Македонија

(Видео) Возачките да важат до крајот на годината е законското решение кое ќе го гласаат пратениците

Пратениците ќе гласаат измени на закон со кој возачките дозволи ќе важат до крајот на годината. Со 88 гласа „за“ предлогот се најде на седница, а потоа беше пратен на разгледување на комисиите. Ќе се носи по скратена постапка. За законот има консензус од сите политички партии.

„Се работи за мали измени на законското решение, во одредбата каде што стои 12 февруари, се заменуваат со 31 декември 2024 година или до крајот на годината. Сметаме дека ова законско решение кое ќе помогне во надминување на проблемите со личните документи, ќе донесе намалување на напнатоста и редиците на чекање“, рече Никола Мицевски.

Законското решение откако ќе биде разгледано на матичните комисии, ќе биде ставено на гласање на пленарна седница. Продолжението на пленарната седница ќе биде во 16:20 минути.

На почеток