Скопје

Има јавен превоз, вработените во ЈСП ги надминале недоразбирањата

Вработените во ЈСП се предомислија и ги извадија автобусите на улиците, а граѓаните имаат јавен превоз. Наспроти најавите дека поради тоа што им доцни платата за јануари која до вчера ја немаа добиено, ќе штрајкуваат – денеска на терен состојбата е поинаква.

„Надминати се надоразбирањата околу личниот доход и вработените денес ќе ја добијат јануарската плата. Ќе ја сервисираме обврската кон граѓаните“, велат од Синдикатот на ЈСП.

Очекувањата на вработените во ЈСП се денеска да добијат плата за јануари.

На почеток