Свет

(Видео) Расплаканиот крал Чарлс моли

Кралот Чарлс бара нов телефонски оператор: Треба да одговара на 4.000 повици неделно за годишна плата од 30.000 евра

Кралот Чарлс испрати порака за единство само неколку часа откако новинските агенции ја повлекоа фотографијата на Кејт.

Кралот Чарлс упати емотивна молба за единство само неколку часа по фото-скандалот со Кејт Мидлтон. Имено, 75-годишниот монарх во виртуелно обраќање испрати видео порака до граѓаните на Комонвелтот во која ја истакна важноста од заедничката работа.

Кралот во својата порака рече: „Комонвелтот е како жици на куќа, а неговите луѓе, нашата енергија и нашите идеи се електричната енергија што тече низ тие жици. Заедно и индивидуално, ние сме овластени со споделување перспективи и искуства, и нудејќи и позајмувајќи на безброј начини преку кои се справивме со предизвиците на нашето време“.

Тој, исто така, додаде дека различноста е клучна „сила“ на групата на Комонвелтот на нациите и додаде дека нејзините 56 земји-членки се извор на „инспирација и гордост“ за него.

„Во последниве недели бев најдлабоко трогнат од вашите прекрасни љубезни и внимателни желби за моето здравје и, за возврат, можам само да продолжам да ви служам најдобро што можам. Моето верување во нашите заеднички напори и во потенцијалот на нашиот народ останува сигурен и силен како што беше“.

Неговата порака за заедништво дојде откако Кејт, принцезата од Велс, се најде во центарот на вниманието откако ја објави семејната годишна фотографија за Денот на мајката. Откако беше повлечена, таа упати јавно извинување за збунетоста предизвикана од сликата, за која призна дека ја „уредила“.

„Во последниве недели бев најдлабоко трогнат од вашите прекрасни љубезни и внимателни желби за моето здравје и, за возврат, можам само да продолжам да ви служам најдобро што можам. Моето верување во нашите заеднички напори и во потенцијалот на нашиот народ останува сигурен и силен како што беше“.

Неговата порака за заедништво дојде откако Кејт, принцезата од Велс, се најде во центарот на вниманието откако ја објави семејната годишна фотографија за Денот на мајката. Откако беше повлечена, таа упати јавно извинување за збунетоста предизвикана од сликата, за која призна дека ја „уредила“.

 

На почеток