Свет

Од Русија стигна порака за Србија

Пристигна првата реакција на Русија за изборите во Србија

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров изјави дека Русија ги цени односите со Србија и е задоволна од спроведувањето на заедничките проекти.

„Ги цениме односите што се развиваат меѓу Руската Федерација и Србија. Тонот на овие односи го поставуваат редовните контакти на нашите претседатели Владимир Путин и Александар Вучиќ. Задоволни сме како се спроведуваат договорите во материјалната сфера. трговија, инвестиции, хуманитарна размена, како и во областа на спортската соработка“, рече Лавров, пренесе руското МНР.

Лавров, кој денеска полни 74 години, ќе биде присутен на пријателскиот фудбалски натпревар меѓу репрезентациите на Србија и Русија.

На почеток