Македонија

(Фото) Снег во Маврово: иако е пролет, се очекува снежна покривка по планините

Иако е пролет, а проаѓа и месец март, ладниот бран кој ја зафати Македонија донеде и снег. На пониските местс врнежи од дожд, додека во Маврово веќе има снежна покривка.

Поради брзиот пад на температурите и заладувањето, на планините, особено во западните и во северните предели од државава ќе има врнежи од снег, а снежната граница понекаде би можела да се спушти до околу, па и под 1000 метри надморска височина, со што врнежи од снег на кратко ќе има и во повисоките населени места во западните и во северните предели од Македонија.

 

На почеток