Македонија

Трипуновски: Рекорден трговски дефицит во 2023 година во износ од 436 милиони евра

Трипуновски: Заради неспособноста на СДС, ИПАРД 3 стартува во септември 2023, наместо во март 2022

,,Рекорден трговски дефицит во 2023 година во износ од 436 милиони евра ‼️

Еве како СДС го уништува македонското земјоделство, Македонија со СДС стана земја увозно зависна од храна‼️

Негрижата за македонските земјоделци и тотално погрешните земјоделски политики на СДС ги примора земјоделците да го напуштат полето, а со тоа македонските граѓани да јадат увозни земјоделски производи, Македонија од земја извозник стана земја увозник на храна под власта на СДС.

Земјоделците ќе имаат вистински партнер во новата Влада на ВМРО-ДПМНЕ и заедно ќе го вратиме македонското земјоделство во онаа препознатлива состојба, а Македонија повторно ќе биде земја извозник на храна!” , објави Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски, на својот фејсбук профил.

На почеток