Свет

Вујкото на малата Данка проговори за минутите пред исчезнувањето

Стефан Драгомировиќ, братот на Ивана Илиќ, мајката на исчезнатата Данка Илиќ (2), проговори за записниците до исчезнувањето на девојчето на 26 март во Бањско поле кај Бор, при што истакна дека бројни информации кои се појавиле во медиумите не беа коректни.

Вујкото на исчезнатото девојче ја покажа последната фотографија на Данка Илиќ, направена на кобниот ден.

Вујкото на Данка тврди дека девојката се обидела да и го напушти видот на мајка си еднаш претходно истиот ден, но нејзината мајка успеала да и се јави и да ја врати кај неа.

„Мојата сестра Ивана отиде до автомобилот да му донесе вода на мојот постар син, кој беше на совозачкото седиште. Девојката остана во дворот, тоа беше момент од само неколку секунди. Кога се врати, Данка ја немаше“, тврди чичко Стефан Драгомировиќ, опишувајќи го моментот на исчезнувањето на девојчето.

Драгомировиќ тврди дека не е точно оти во тој момент, кога неговата сестра ги прошетала децата, во Бањско поле врнело силен дожд.

„Како што можете да видите од овие слики, надвор беше сончево, дури тогаш врнеше дожд. Па не знам зошто ја обвинуваат сестра ми дека ги изнесува децата надвор на дожд и дека им е сомнително“, вели за Блиц вујкото на Данка Илиќ додека ги покажува последните фотографии од неговата внука.

Стефан Драгомировиќ додава дека мајката на Данка, откако нејзината ќерка исчезнала, не алармирала веднаш бидејќи верувала дека Данка е некаде во близина и дека сама ќе се најде.

„Се јави, бараше, бараше насекаде, но Данка ја немаше никаде… Таа се исплаши и му се јави на сопругот Милош, известувајќи го дека не може да ја најде ќерка си. Не знам точно колку беше часот, но набргу потоа повикаа полиција“, вели вујкото на Данка.

Драгомировиќ ги коментираше и наводите кои сугерираат дека е сомнително тоа што мајката ја сликала Данка во работите во кои исчезнала токму тој ден.

„Мојата сестра ги сака своите деца, нејзината галерија е полна со слики од нејзините деца. Не гледам дека има нешто чудно“, вели Стефан Драгомировиќ.

На почеток