Свет

Рускиот ракетен крстосувач Варјаг навлезе во Средоземното Море

Рускиот ракетен крстосувач Варгаи, предводник на руската Пацифичка флота, денеска помина низ Суецкиот канал и навлезе во Средоземното Море, соопшти руската Пацифичка флота.

Наведено е дека „Варјаг“ еден ден претходно поминал низ Црвеното Море, пренесува агенцијата ТАСС.

Се додава дека „Варјаг“ ќе оперира во Средоземното Море во согласност со претходно одобрениот план за вежбање на флотата.

На почеток