Македонија

Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко

Трипуновски: На Бабовски не му е гајле за народот, не покажа ниту еден доказ, нека си ја спрема оставката

Дополнителниот замени министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски преку фејсбук објава извести за катастрофалните политики на СДСМ во делот на овоштарството.

Трипуновски направи споредба помеѓу 2016 и 2023 година за количините на извезено јаболко и годишните девизни приливи по тој основ. Бројките се катастрофални и се само дополнителен доказ за негрижата на СДСМ за македонските земјоделци.

,,Јаболкото е најизвезуваното овошје од Македонија од кое се остварува годишен девизен прилив од над 20 милиони евра
Но, со СДС на власт денес имаме:
16,5 милиони килограми помалку извезени количини во 2023 во споредба со 2016 (Извор: ДЗС)
7,6 милиони евра помал девизен прилив во 2023 споредено со 2016 (Извор: ДЗС)”, објави Цветан Трипуновски на својот фејсбук профил.

На почеток