Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Со СДС раст на БДП по глава на жител за 7 години е 20%

ВМРО-ДПМНЕ: 365 дена, 365 скандали на власта на ДУИ и СДС, никогаш не било полошо, важно е да ги поразиме

,,Со СДС раст на БДП по глава на жител за 7 години е 20%, додека во регионот над 50%, покажаа дека се неспособни и неможат да ја водат државата.

Сите земји од регионот ја оставија Македонија зад себе гледано според БДП по глава на жител, тоа е факт кој од СДС колку и да се трудат да го негираат неможат. Вината за заостанувањето на Македонија зад земјите од регионот е исклучиво на СДС, тие имаа шанса и не направија ништо за економијата.

И не е само растот проблем, во исто време кога инфлацијата паѓа секаде, во Македонија се уште има инфлација за 50% поголема од еврозоната.

На домашен план, секој еден човек знае колку лошо се живее со оваа власт. Заради СДС секој 3 граѓанин е сиромашен. Имено 600.000 луѓе живеат со по 150 денари на ден.

За 7 години власт со СДС состојбата на економски план во Македонија не само што не се подобрува, туку и се влошува.

Потребни се итни промени, за Македонија повторно да биде твоја, на граѓанинот, промените се во твои раце.”, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

На почеток