Свет

Земјотреси во Србија

Силен земјотрес ја погоди Индија

Два земјотреси денеска го погодија Бор во интервали од час и половина.

Земјотресите, како што е објавено на веб-страницата на Републичкиот сеизмолошки завод на Србија, се случиле пред пладне.

Едниот бил со јачина од 2 степени според Рихтеровата скала, додека другите два биле со јачина од 1,7 степени.

Епицентрите на двата земјотреси биле на длабочина од еден километар.

На почеток