Македонија

Ангелов: ВМРО-ДПМНЕ ќе им даде одликувања на бранителите, а ќе го изгласа и законот

„Законот, Талат Џафери, ја развлечкуваше процедурата за законот за бранителите, но се најде на дневен ред, а ДУИ гласаше против. ДУИ побара некакво толкување, и почна предизборието“, објаснува Стојанче Ангелов во поткасотот „Претрес“.

Причината која што „Достоинство“ ја дава поддршката на овие избори на ВМРО-ДПМНЕ и на нивниот претседателски кандидат, затоа што ќе има одликувања за бранителите.

„Ова мене ми дава надеж дека ВМРО-ДПМНЕ после убедливата победа што ќе ја извојува на следните избори, во првите неколку месеци ќе го стават предлог-законот на дневен ред, и ќе го изгласаат и после тоа да избоксуваме неколку права кои што во начело ги имам договорено“ тврди Стојанче Ангелов .

„Претресот на Стојанче Ангелов“ гледајте го во живо:

 

На почеток