Свет

Ден претходно биле на местото на злосторството со полицијата: Ова се работниците кои се уапсени под сомнение дека со автомобил ја прегазиле Данка

Полицијата во Бор ги уапси работниците на јавното комунално претпријатие „Водовод“ Бор, Срѓан Јанковиќ (50) од село Лука и Дејан Драгијевиќ (50) од село Злот под сомнение дека ја убиле малата Данка Илиќ (2), а потоа нејзиното тело го сокриле во депонија во Стариот бањски пат.

Според досегашните информации, Јанковиќ е обвинет дека управувал со службеното возило кое удрило во Данка, а бил приведен откако го признал делото.

Драгијевиќ е обвинет дека му помогнал да го скрие телото.

Тие завчера, односно вчера биле на лице место и покажале нешто на полицијата.

Се претпоставува дека токму тогаш го признале делото.

Наводно, ДНК тестовите откриле траги од крв на девојката на возилото и ова бил еден од клучните докази за апсење на двајцата.

Да потсетиме, потрагата по девојчето Данка Илиќ беше започната на 26 март откако нејзината мајка го пријави нејзиното исчезнување од имотот во Бањско поле.

Следуваше опсежна претрес на околината, полицијата сослуша сведоци, а кога се појави видео од Виена на кое се гледа девојка која наликува на Данка Илиќ, потрагата е проширена и во Австрија.

Австриската полиција соопшти дека е утврдено дека детето од таа снимка не е Данка Илиќ. Ден подоцна Вучиќ објави дека Данка е убиена, дека две лица се приведени и дека го признале делото.

На почеток