Свет

Нови песни се емитуваа на државната телевизија во чест на Ким Џонг Ун: Децата, војниците и лекарите пеат за „пријателскиот татко на нацијата“

Нова песна се емитуваше на државната телевизија на Северна Кореја во која се емитува водачот на лидерот на Ким Јонг Ун, затоа што, како што се тврди, „пријателски татко“ нација и „голем лидер“.

Децата, војниците и медицинскиот персонал, извикуваат, се викаат во: „Ајде да пееме, сите, Ким Јонг Ун е најдобриот водач“ и „Се гордееме, нашиот Ким Јонг е татко“.

Тоа е песна која ја свиреше оркестар во живо, а на извршувањето присуствуваше и Ким Јонг Ун, во рамките на церемонијата, што го означи завршувањето на 10.000 нови станови.

Песната „Пријателски татко“ неодамна се емитуваше откако севернокорејските државни медиуми неодамна за националниот празник на основачот на Ким Ил Сноу, наместо „Денот на сонцето“ започна да го користи терминот „Април празник“.

Неименуваниот службеник на Јужнокорејското Министерство за обединување оцени дека овие потези се дел од напорите што Ким престанува да се потпира на своите претходници.

На почеток