Свет

Силен земјотрес во Грција: 4,5 степени

Серија земјотреси во Турција: четири потреси во рок од еден час

Силен земјотрес од 4,5 степени од Рихтер ја погоди Грција.

Епицентарот беше на 12 километри од неон Карловија, на длабочина од десет километри.

Засега нема информации за жртвите и материјалната штета.

На почеток