Македонија

(Видео) Снежна Македонија во април: еве како изгледаат Попова Шапка и Стража

Снег вее од утринава на повисоките места низ Македонија. Снежна обвивка има веќе на Попова Шапка, а снежните наноси направиле и снежна прекривка.

Снег вее и на патот Кичево-Стража. Сепак, се е проодно, а екипите на „Македонијапат“ внимаваат патниот правец да е навремено исчистен.

Снежна прекривка има и на Стража.

На почеток