Македонија

(Видео) Боки 13: Пендаровски на минатите избори победи со сомнителни избори и едвај во 2019 година, имам материјален доказ

Бојан Јовановски-Боки 13 во подкастот „Лазаров“ кажа дека во 2019 година, изборите биле сомнителни и со нефер кампања. Посочи дека Зоран Милески-Кичеец организирал група луѓе од Охрид, во договор со Зоран Заев за гласање. Посочи дека има материјален доказ.

„Пендаровски на минатите избори победи со сомнителни избори и едвај во 2019 година, сум бил сведок. Имало лобирање гласање и нефер кампања. Ако Кичеец ти организира да гласаат одредена група на луѓе, како што Зоран Заев и Кичеец договараа за претседателските избори во 2019 година, за некоја група Еѓипјани во Охрид, за што имам материјален доказ – што ти говори тоа? Тоа се сѐ ама не се фер избори. На мускули победи Пендаровски“, рече Јовановски-Боки 13.

На почеток