Магазин

(Видео) Во текот на ноќта, крилата на ветерницата од познатиот Мулен Руж во Париз паднаа

Крилата на иконата црвена ветерница на врвот на Мулен Руж, најпознатиот париски кабаре клуб, паднаа на земја во текот на ноќта, изјави портпаролот на клубот.

„Не знаеме што се случило, се случило помеѓу 2 и 3 часот по полноќ. Никој не е повреден“, рече портпаролот, додавајќи дека последниот настап на вечерта завршил во 01:15 часот.

Мулен Руж, во областа Монмартр во Париз, е една од најголемите туристички атракции во Париз.

Клубот е основан во 1889 година, а публиката за неговите танцови рутини е главно составена од туристички групи.

На почеток