Македонија

Ковачевски: Ги повикувам сите демократски сили да дадат поддршка за европската иднина на Македонија

Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски ги повика сите демократски и прогресивни сили во државата да излезат на претседателските и парламентарните избори на 8-ми мај и да дадат масовна поддршка за европската иднина на Македонија.

„Немаме друг избор, мора да бидеме европска земја и нема друг начин како да се направат вистински и опипливи промени дома. Мора да имаме повисок стандард, подобри услови во здравството, европско образование и конечно, да се избориме со корупцијата и да воспоставиме владеење на правото во сите сфери“, рече Ковачевски.

Од Првомајскиот пикник што денеска се одржа во Градскиот парк во Скопје, Ковачевски порача дека само со поддршка на СДСМ и Коалицијата за европска иднина и претседателскиот кандидат Стево Пендаровски, граѓаните ќе испратат порака дека нема играње со нашата иднина, иднината на нашите деца и наредните генерации.

„Од тука, од Градскиот парк, ги повикувам сите граѓани, ги повикувам сите наши симпатизери, сите наши гласачи, сите оние коишто гласаа за нас во првиот круг и сите оние кои што беа разочарани во првиот круг. Ве повикувам повторно, да излеземе сите и наредната среда да ја дадеме нашата поддршка за европската иднина на Македонија.“

На почеток