Свет

Земјотрес ја погоди Србија

Утрово земјотрес со јачина е регистриран во регионот на Нови Пазар.

Според веб-страницата на Сеизмолошкиот завод на Србија, земјотресот е регистриран во 7 часот и 37 минути, со јачина од 2,5 степени според Рихтеровата скала.

Интензитетот во епицентарот е проценет на III-IV степени од Меркалиевата скала.

Земјотресите со ваков интензитет не можат да предизвикаат оштетувања на објектите во епицентралното подрачје.

На почеток