Магазин

Apple планира нов уред за следење за идната година

Најчудната идеја на Apple досега?

Според извештаите, компанијата од Купертино планира нова верзија на својот тракер AirTag.

Марк Гурман, новинар и аналитичар на екосистемот на Apple, во својот најнов извештај тврди дека Apple планира верзија на својот популарен тракер AirTag за следната година.

Наследникот се очекува во средината на следната година и ќе спроведе подобрувања во чипсетот и следењето на локацијата.

Поминаа три години откако AirTag првпат се појави на пазарот, а новата верзија го носи кодното име B589.

Apple наводно го тестира новиот AirTag со производствени партнери во Азија.

На почеток