Скопје

(Видео) Крај на забавниот парк кај „Борис Трајковски“ во Карпош: ноќеска влегла полиција и куп инспектори

Полиција влезе на просторот пред спортскиот центар „Борис Трајковски“, каде без никаква дозвола и оваа сезона е поставен забавен парк. Министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски, најави отстранување на реквизитите поставени на диво, на приватен простор. На терен делувале и инспекторати.

„Постапувајќи по допрен глас дека во Скопје, на подрачјето на Општина Карпош, поточно пред спортскиот центар Борис Трајковски без соодветни документи и потребни дозволи се поставени реквизити за забавен парк меѓу кои и панорамско тркало, на 20.05.2024г. Единицата за економски и компјутерски криминал при СВР Скопје во координација со службени лица од Државниот пазарен инспекторат, Управата за јавни приходи и градежен инспектор од Општина Карпош излезе на лице место и презема конкретни соодветни мерки и активности од делокругот на својата надлежност и овластувања.

Имено, од страна на инспекциските служби по преземените мерки и активности и констатираната фактичка состојба изготвени се Записници за констатирана состојба додека од страна на овластен градежен инспектор од Општина Карпош поведена е постапка за констатираните неправилности, по што ке бидат преземени конкретни мерки во насока на отстранување на истите, престанување со вршење на активноста, како и дислоцирање на реквизитите“, вели Тошковск

На почеток