Македонија

Отпишувањето камати за долгови пред пратениците

Во Собранието на РМ денеска ќе заседава Комисијата за финансирање и буџет.

Комисијата ќе расправа по Предлог – законот за отпишување камати за наплата на долгови кои произлегуваат од услуги од вршители на комунални дејности, телефонија, мобилни и кабловски оператори, одржување заеднички простории, наводнување и одводнување на земјоделско земјиште, во второ читање.

Предлогот е поднесен од група пратеници и е единствена точка на дневниот ред на денешната седница на Комисијата.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток