Македонија

Спасовски: Откривме повеќе од 40 лица вработени во МВР со фалсификувани дипломи

„До сега беа откриени преку 40 лица вработени во МВР со фалсификувани дипломи. Овие лице стигнале и до значајна функција во МВР, но по откривањето добија отказни решенија и кривични пријави. А кривични пријави беа поднесени и до факултетите кои ги издале тие дипломи“-изјави Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, во интервју за емисијата Клик-плус на ТВ21.

До сега беа откриени преку 40 лица вработени во МВР со фалсификувани дипломи.

До сега беа откриени преку 40 лица вработени во МВР со фалсификувани дипломи. Овие лице стигнале и до значајна функција во МВР, но по откривањето добија отказни решенија и кривични пријави. А кривични пријави беа поднесени и до факултетите кои ги издале тие дипломи.

Posted by Министерство за внатрешни работи on Thursday, October 11, 2018

Прашан дали досега некој од пратениците пријавил закани околу донесувањето на предлогот од Владата за уставните измени, вели дека ниту еден пратеник нема пријавено какво било кршење на законот. Но, има пријави од раководни лица во опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ и членови од истата партија, за што се постапува, рече Спасовски.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток