Македонија

Земјотрес го стресе Скопје

Почувствуван земјотрес во Тетово и вo Гостивар, епицентарот во Албанија

Земјотрес со интензитет од 2,4 степени според Рихтер денеска пред 11 часот ја стресе Македонија.

Според информациите, епицентарот на земјотресот е на 21 километар северозападно од Скопје, односно на границата меѓу Србија и Косово.

Длабочината е 8 километри.

На почеток