Македонија

Филипче: Поднесувам кандидатура за претседател на СДСМ

Поранешниот министер за здравство и актуелен пратеник на СДСМ Венко Филипче најави дека влегува во трката за лидер на СДСМ.

„Поднесувам кандидатура за претседател на СДСМ“ – вели Филипче за ТВ24.

Филипче ќе биде трет кандидат за лидер на СДСМ, својата кандидатура досега ја најавија пратеничката на СДСМ Славјанка Петровска и директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски, а опција да се кандидираат не исклучуваат ниту Стефан Богоев, ниту Александар Бајдевски.

На почеток