Македонија

Ниту Осман Кадриу не е избран за претседател на Уставен суд

Продолжува блокадата во Уставен суд.

Денеска ниту уставниот судија Осман Кадриу не доби двотретинска поддршка за претседател.

Кадриу беше единствен кандидат откако утринава судијката Ана Павловска – Данева се повлече од трката за да се деблокира процесот, а Васиќ – Бозаџиева и без противкандидатка повторно доби само 5 гласа.

На почеток