Македонија

Се намалува ценaта на бензините и на дизелот

Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за новите цени на нафтените деривати.
Според последната одлука на РКЕ, цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се намали за 0,50 денари по литар, додека ЕУРОСУПЕР БС-98 се намали за 1,00 денар по литар.

Дизел горивото и Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) поскапеа за 0,50 денари.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 82,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 84,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 73,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 73,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 42,453 (денари/килограм)

На почеток